Hulp ‘buitenshuis’
inhoud:
a) opvang buitenshuis tijdens de dag
c) voor dagen of weken
a) Opvang buitenshuis tijdens de dag
Er bestaan verschillende vormen van dagopvang.
Het Centrum Voor Dagverzorging (CDV) is bestemd voor zorgbehoevende personen die nog thuis verblijven. De CVD geven families de tijd om zich beter te organiseren en even op adem te komen.
Ook personen met dementie kunnen er terecht voor verpleging, verzorging en toezicht of begeleiding bij alledaagse activiteiten. Het verblijf wordt aangeboden tegen dagprijs, die varieert van voorziening tot voorziening. Sommige mutualiteiten voorzien een financiële tussenkomst.
Hier in de regio hebben we o.a.
Een tweede optie is een zorgboerderij. Dit is een land- of tuinbouwbedrijf waar men dagverzorging aanbiedt en u helpt mee met de verzorging van dieren of andere activiteiten op de boerderij. De kostprijs wordt gedragen door de persoon zelf al zijn er een aantal mutualiteiten die een tussenkomst voorzien.
Meer informatie is te vinden bij de Landelijke Thuiszorg - Nonnenstraat 12, bus 2 - 2200 Herentals
telefoon : (014) 86 11 50 - fax : (014) 86 11 79 - e-mail : [email protected]
Er bestaan ook Dagverzorgingscentra voor palliatieve verzorging.
Een dagcentrum voor palliatieve verzorging biedt overdag opvang en verzorging aan palliatieve personen. Het dagcentrum maakt het voor een aantal mensen met een levensbedreigende aandoening mogelijk om thuis te blijven en dus niet in een ziekenhuis of woonzorgcentrum te worden opgenomen.
In een dagverzorgingscentrum voor palliatieve verzorging kunt u een halve dag of een volledige dag verblijven. U betaalt een dagprijs. Het personeel in het centrum zal u helpen bij het wassen en de verzorging, u wordt er verpleegd, het centrum organiseert activatie-, revalidatie- en ontspanningsactiviteiten en u vindt er sociale contacten.
U kunt in een dagverzorgingscentrum voor palliatieve verzorging een warme maaltijd eten. Een dagverzorgingscentrum voor palliatieve verzorging biedt ook vervoer aan van en naar het centrum tot bij u huis. Zo bieden de centra een oplossing voor als u thuis wilt blijven wonen, maar er niet elke dag iemand bij u langs kan komen voor verzorging of andere ondersteuning.
U kunt met al uw vragen over de dagverzorgingscentra voor palliatieve verzorging terecht bij
de Woonzorglijn: 078 15 25 25.
b) Opvang buitenshuis tijdens de nacht
Naast de dagverzorging is er nachtelijke opvang die vaak interessant kan zijn om de mantelzorger even in staat te stellen toch enkele uurtjes te slapen, even uit te blazen en zich vervolgens overdag opnieuw bekommeren om de persoon met dementie. Voor informatie kunt u de mutualiteit of OCMW contacteren.
Nachtzorg is een pluralistisch initiatief. Het is opgestart in Antwerpen, en ondertussen werkzaam in heel de provincie Antwerpen, de arrondissementen Leuven, Halle-Vilvoorde, Tervuren en Brussels Hoofdstedelijk gewest.
De medewerkers van nachtzorg nemen een aantal nachten per week de zorg van u over. Ook op zaterdag, zondag of een feestdag. Afhankelijk van de thuissituatie en mogelijkheden van de zorgbehoevende en mantelzorgers biedt nachtzorg:
Bv. Nachtzorg Kempen - Greesstraat 11c - 2200 Herentals - tel. 014 28 32 32
c) Opvang buitenshuis voor enkele dagen of weken
Gastopvang betekent dat een gastgezin een zorgbehoevende op bepaalde dagen overdag, ‘s nachts of gedurende een aantal dagen opvangt in de eigen woning van het gezin. De gastgezinnen zijn vrijwilligers. Een gastgezin kan maximaal 3 personen gelijktijdig opvangen. Een bekend voorbeeld zijn de zorgboerderijen.
De doelgroep voor gastopvang zijn voornamelijk ouderen die geen nood hebben aan intensieve zorg. Ze hebben wel behoefte aan (re)activering, verzorging, gezelschap, toezicht en/of begeleiding bij activiteiten in het dagelijkse leven.
Je betaalt alleen een onkostenvergoeding aan de dienst voor gastopvang. Aan het gastgezin zelf hoeft u niets te betalen. Die onkostenvergoeding bedraagt in 2015:
Voor de meest recente bedragen, raadpleeg: http://www.zorg-en-gezondheid.be/Zorgaanbod/.
De diensten voor gastopvang coördineren de vraag en het aanbod. Wilt u gastopvang, dan neemt u dus contact op met zo’n dienst. Die dienst gaat dan op zoek naar een gastgezin dat het beste aan uw vraag beantwoordt. Er zijn in Vlaanderen en Brussel 3 erkende diensten voor gastopvang. Elke dienst is actief in 3 zorgregio's (niveau "regionale stad").
Centrum Voor Kortverblijf (CKV)
Een centrum voor kortverblijf (CVK) biedt tijdelijk verzorging en opvang aan ouderen. Als oudere verblijft u er dag en nacht of alleen ‘s nachts. U kunt er verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar. Ze zijn verbonden aan een woonzorgcentrum (wat vroeger een rusthuis heette), soms ook aan een centrum voor herstelverblijf. Ze worden erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
De dienstverlening is er grotendeels hetzelfde als in het woonzorgcentrum of centrum voor herstelverblijf: u krijgt er de nodige verzorging (zoals verpleegkundige en hygiënische zorg), gezins- en huishoudelijke hulp, revalidatie, activering, ontspanningsactiviteiten en sociale contacten met de andere CVK- en woonzorgcentrumbewoners.
Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.
Al wie 65 of ouder is, kan terecht in een centrum voor kortverblijf. Een kort verblijf in een CVK kan nodig zijn als de personen die u normaal thuis verzorgen (familie of vrienden die uw mantelzorgers zijn) dat een tijdje niet meer kunnen, als ze bijvoorbeeld op vakantie zijn, of ziek zijn. Een CVK is ook een oplossing als u een tijdje meer verzorging dan normaal nodig hebt, als u bijvoorbeeld gevallen bent of in “crisissituaties”.
Hieronder vindt u per provincie een overzicht van centra voor kortverblijf. Deze overzichten worden dagelijks geactualiseerd.
· erkende CVK in Antwerpen (PDF)
· erkende CVK in Limburg (PDF)
· erkende CVK in Oost-Vlaanderen (PDF)
· erkende CVK in Vlaams-Brabant (PDF)
· erkende CVK in West-Vlaanderen (PDF)
Voor meer info over een specifiek centrum voor kortverblijf (prijzen, wachtlijsten, e.d.) kunt u het best het CVK van uw keuze contacteren. U kunt met al uw vragen over centra voor kortverblijf ook terecht bij de Woonzorglijn: 078 15 25 25.
In de regio kan U bv. terecht : Centrum voor Kortverblijf De Wijngaard - Schransstraat 55 - 2280 Grobbendonk
Centra voor herstelverblijf
Mensen die herstellen van een operatie in een ziekenhuis of herstellen van een zware aandoening of ongeval, kunnen in een centrum voor herstelverblijf terecht voor opvang, verzorging en revalidatie. U blijft er maximaal 60 dagen, tot u voldoende hersteld bent om terug naar huis te gaan.
Een centrum voor herstelverblijf telt een aantal eenpersoons- en tweepersoonskamers. Er zijn artsen en verpleegkundigen voor de lichamelijke verzorging en sociaal assistenten of psychologen voor geestelijke verzorging.
U krijgt er verzorging, revalidatie en bijstand bij de dagelijkse levenshandelingen. In bepaalde gevallen kunt u ook een eigen begeleider meebrengen naar het centrum voor herstelverblijf. Dat kan bijvoorbeeld uw mantelzorger zijn (een familielid of vriend die normaal thuis al voor u zorgt).
Een centrum voor herstelverblijf is toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. U gaat ernaartoe als het niet meer nodig is dat u in een ziekenhuis verblijft, maar nog niet voldoende op kracht bent gekomen om al naar huis te gaan. Zo wordt vermeden dat u onnodig in een ziekenhuis moet blijven.
Hieronder vindt u per provincie een overzicht van de erkende centra voor herstelverblijf. Deze overzichten worden dagelijks geactualiseerd.
· erkende CVH in Antwerpen (PDF)
· erkende CVH in Limburg (PDF)
· erkende CVH in Oost-Vlaanderen (PDF)
· erkende CVH in West-Vlaanderen (PDF)
· erkende CVH in Vlaams-Brabant en Brussel (pdf-overzicht nog niet beschikbaar)
U kunt met al uw vragen over centra voor herstelverblijf ook terecht bij de Woonzorglijn: 078 15 25 25.
d) Op vakantie
Op de website http://www.zorgvakanties.be kan men informatie vinden over vakanties (o.a. Nieuwpoort en Oostende) die worden georganiseerd voor zorgbehoevende personen.
De recent opgerichte vzw baluchon Alzheimer België heeft als doel de persoon, die voor een familielid met de ziekte van Alzheimer zorgt, de kans te geven gedurende één of twee weken vrijaf te nemen zonder de persoon met dementie uit zijn vertrouwde omgeving te halen.
Een “baluchonneuse” vervangt dag en nacht de mantelzorger aan huis gedurende een periode van 3 tot 14 dagen. De eerste dag is een overgangsdag die de baluchonneuse samen doorbrengt met de mantelzorger en de persoon met dementie. Deze dag is essentieel. De daaropvolgende dagen, verlaat de mantelzorger het huis en de baluchonneuses blijft alleen samen met de hulpbehoevende persoon. De ondersteuning is volledig.
De reeds bestaande thuiszorgdiensten blijven gewoon doorlopen gedurende de duur van de baluchonnage om een continuïteit van de zorgen te verzekeren en de patiënt niet nog meer te ontwrichten.
De baluchonneuse kan naderhand contact opnemen met de familie, raad geven en zo een hulpbron voor de families worden.
Via het eerste telefonisch contact kan u uw situatie en uw noden meedelen. De coördinatrice van Baluchon kan dan al uw aanvraag analyseren en u laten weten of uw aanvraag aanvaard kan worden (diagnose Alzheimer, aangevraagde periode, omgeving…)
Na het eerste contact sturen zij u (per mail of per post) een reeks documenten (o.a. een inschrijvingsfiche, een lijst met moeilijke situatie, de gegevensverzameling over uw naaste, een lijst met telefoonnummers in geval van nood.
Van zodra zij u documenten ontvangen hebben, doen zij het nodige om u een baluchonneuse toe te kennen. De aangeduide baluchonneuse zal enkele dagen voor de baluchonnage telefonisch contact met u nemen, om alle praktische aspecten van de baluchonnage af te spreken.
Indien nodig, in functie van de vraag van de familie, bij een specifieke situatie, of volgens het oordeel van de coördinatrice, kan de baluchonneuse een pre-baluchonnage bezoek brengen voor een eerste contact te leggen. Deze dag wordt eveneens in rekening gebracht (één bijkomende baluchonnage dag plus de vervoersonkosten van de baluchonneuse) als een bijkomende kost.
Er wordt per dag een deelname van 65 euro aan de families gevraagd (forfait voor 24 uren). Elke begonnen dag wordt in rekening gebracht. Gelieve er rekening mee te houden dat sommige ziekenfondsen een tussenkomst voorzien: neem daarom steeds contact op met uw ziekenfonds!
Meer informatie:
Baluchon Alzheimer België VZW
Paepedellelaan 87
1160 Brussel
Tel: 02 673 75 00
E-mail: [email protected]
www.baluchon-alheimer.be/nl
Terug naar menu
inhoud:
a) opvang buitenshuis tijdens de dag
- Centra voor dagverzorging
- zorgboerderij
- voor palliatieve verzorging
c) voor dagen of weken
- gastopvang
- centra voor kortverblijf
- centra voor herstelverblijf
- zorgvakantie
- Baluchon
a) Opvang buitenshuis tijdens de dag
Er bestaan verschillende vormen van dagopvang.
Het Centrum Voor Dagverzorging (CDV) is bestemd voor zorgbehoevende personen die nog thuis verblijven. De CVD geven families de tijd om zich beter te organiseren en even op adem te komen.
Ook personen met dementie kunnen er terecht voor verpleging, verzorging en toezicht of begeleiding bij alledaagse activiteiten. Het verblijf wordt aangeboden tegen dagprijs, die varieert van voorziening tot voorziening. Sommige mutualiteiten voorzien een financiële tussenkomst.
Hier in de regio hebben we o.a.
- Dagverzorging van Familiehulp Geel - Dr.-Sanodreef 1 2440 Geel
- Dagverzorgingscentrum Pension Dymphna - Oosterloseweg 79 2440 Geel
- Dagverzorgingshuis voor personen met jongdementie
NOAH - Pastoriijstraat 2 - 2590 Berlaar - 014 28 32 20 -[email protected]
Een tweede optie is een zorgboerderij. Dit is een land- of tuinbouwbedrijf waar men dagverzorging aanbiedt en u helpt mee met de verzorging van dieren of andere activiteiten op de boerderij. De kostprijs wordt gedragen door de persoon zelf al zijn er een aantal mutualiteiten die een tussenkomst voorzien.
Meer informatie is te vinden bij de Landelijke Thuiszorg - Nonnenstraat 12, bus 2 - 2200 Herentals
telefoon : (014) 86 11 50 - fax : (014) 86 11 79 - e-mail : [email protected]
Er bestaan ook Dagverzorgingscentra voor palliatieve verzorging.
Een dagcentrum voor palliatieve verzorging biedt overdag opvang en verzorging aan palliatieve personen. Het dagcentrum maakt het voor een aantal mensen met een levensbedreigende aandoening mogelijk om thuis te blijven en dus niet in een ziekenhuis of woonzorgcentrum te worden opgenomen.
In een dagverzorgingscentrum voor palliatieve verzorging kunt u een halve dag of een volledige dag verblijven. U betaalt een dagprijs. Het personeel in het centrum zal u helpen bij het wassen en de verzorging, u wordt er verpleegd, het centrum organiseert activatie-, revalidatie- en ontspanningsactiviteiten en u vindt er sociale contacten.
U kunt in een dagverzorgingscentrum voor palliatieve verzorging een warme maaltijd eten. Een dagverzorgingscentrum voor palliatieve verzorging biedt ook vervoer aan van en naar het centrum tot bij u huis. Zo bieden de centra een oplossing voor als u thuis wilt blijven wonen, maar er niet elke dag iemand bij u langs kan komen voor verzorging of andere ondersteuning.
U kunt met al uw vragen over de dagverzorgingscentra voor palliatieve verzorging terecht bij
de Woonzorglijn: 078 15 25 25.
b) Opvang buitenshuis tijdens de nacht
Naast de dagverzorging is er nachtelijke opvang die vaak interessant kan zijn om de mantelzorger even in staat te stellen toch enkele uurtjes te slapen, even uit te blazen en zich vervolgens overdag opnieuw bekommeren om de persoon met dementie. Voor informatie kunt u de mutualiteit of OCMW contacteren.
Nachtzorg is een pluralistisch initiatief. Het is opgestart in Antwerpen, en ondertussen werkzaam in heel de provincie Antwerpen, de arrondissementen Leuven, Halle-Vilvoorde, Tervuren en Brussels Hoofdstedelijk gewest.
De medewerkers van nachtzorg nemen een aantal nachten per week de zorg van u over. Ook op zaterdag, zondag of een feestdag. Afhankelijk van de thuissituatie en mogelijkheden van de zorgbehoevende en mantelzorgers biedt nachtzorg:
- Nachtzorg thuis tijdens de nacht met verzorgenden
- Hulpverlening tijdens de nacht met oproepbare verpleegkundigen
- Nachtoppas thuis tijdens de nacht met vrijwilligers
- Nachthotel: tijdelijke nachtzorg in een residentiële voorziening
- Opvang van de zorgbehoevende tijdens de nacht op een palliatieve eenheid
- Ondersteuning door Palliatieve Hulpverlening Antwerpen
- Combinatie van bovenstaande hulpverlening
Bv. Nachtzorg Kempen - Greesstraat 11c - 2200 Herentals - tel. 014 28 32 32
c) Opvang buitenshuis voor enkele dagen of weken
Gastopvang betekent dat een gastgezin een zorgbehoevende op bepaalde dagen overdag, ‘s nachts of gedurende een aantal dagen opvangt in de eigen woning van het gezin. De gastgezinnen zijn vrijwilligers. Een gastgezin kan maximaal 3 personen gelijktijdig opvangen. Een bekend voorbeeld zijn de zorgboerderijen.
De doelgroep voor gastopvang zijn voornamelijk ouderen die geen nood hebben aan intensieve zorg. Ze hebben wel behoefte aan (re)activering, verzorging, gezelschap, toezicht en/of begeleiding bij activiteiten in het dagelijkse leven.
Je betaalt alleen een onkostenvergoeding aan de dienst voor gastopvang. Aan het gastgezin zelf hoeft u niets te betalen. Die onkostenvergoeding bedraagt in 2015:
- maximaal 2,71 euro per uur voor opvang overdag;
- maximaal 27,06 euro per nacht voor opvang 's nachts;
- maximaal 32,71 euro per dag voor opvang gedurende meerdere dagen.
Voor de meest recente bedragen, raadpleeg: http://www.zorg-en-gezondheid.be/Zorgaanbod/.
De diensten voor gastopvang coördineren de vraag en het aanbod. Wilt u gastopvang, dan neemt u dus contact op met zo’n dienst. Die dienst gaat dan op zoek naar een gastgezin dat het beste aan uw vraag beantwoordt. Er zijn in Vlaanderen en Brussel 3 erkende diensten voor gastopvang. Elke dienst is actief in 3 zorgregio's (niveau "regionale stad").
- Zorgregio's Hasselt, Genk en Leuven:
Landelijke Thuiszorg Hospitaalstraat 15 bus 2 - 3740 Bilzen 089 32 80 60 [email protected] - Zorgregio's Leuven, Brussel en Aalst:
Landelijke Thuiszorg Remylaan 4B - 3018 Wijgmaal 016 24 39 90 [email protected] - Zorgregio's Antwerpen, Mechelen en Turnhout:
Landelijke Thuiszorg Nonnenstraat 12 bus 2 - 2200 Herentals 016 24 39 90 [email protected]
Centrum Voor Kortverblijf (CKV)
Een centrum voor kortverblijf (CVK) biedt tijdelijk verzorging en opvang aan ouderen. Als oudere verblijft u er dag en nacht of alleen ‘s nachts. U kunt er verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar. Ze zijn verbonden aan een woonzorgcentrum (wat vroeger een rusthuis heette), soms ook aan een centrum voor herstelverblijf. Ze worden erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
De dienstverlening is er grotendeels hetzelfde als in het woonzorgcentrum of centrum voor herstelverblijf: u krijgt er de nodige verzorging (zoals verpleegkundige en hygiënische zorg), gezins- en huishoudelijke hulp, revalidatie, activering, ontspanningsactiviteiten en sociale contacten met de andere CVK- en woonzorgcentrumbewoners.
Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.
Al wie 65 of ouder is, kan terecht in een centrum voor kortverblijf. Een kort verblijf in een CVK kan nodig zijn als de personen die u normaal thuis verzorgen (familie of vrienden die uw mantelzorgers zijn) dat een tijdje niet meer kunnen, als ze bijvoorbeeld op vakantie zijn, of ziek zijn. Een CVK is ook een oplossing als u een tijdje meer verzorging dan normaal nodig hebt, als u bijvoorbeeld gevallen bent of in “crisissituaties”.
Hieronder vindt u per provincie een overzicht van centra voor kortverblijf. Deze overzichten worden dagelijks geactualiseerd.
· erkende CVK in Antwerpen (PDF)
· erkende CVK in Limburg (PDF)
· erkende CVK in Oost-Vlaanderen (PDF)
· erkende CVK in Vlaams-Brabant (PDF)
· erkende CVK in West-Vlaanderen (PDF)
Voor meer info over een specifiek centrum voor kortverblijf (prijzen, wachtlijsten, e.d.) kunt u het best het CVK van uw keuze contacteren. U kunt met al uw vragen over centra voor kortverblijf ook terecht bij de Woonzorglijn: 078 15 25 25.
In de regio kan U bv. terecht : Centrum voor Kortverblijf De Wijngaard - Schransstraat 55 - 2280 Grobbendonk
Centra voor herstelverblijf
Mensen die herstellen van een operatie in een ziekenhuis of herstellen van een zware aandoening of ongeval, kunnen in een centrum voor herstelverblijf terecht voor opvang, verzorging en revalidatie. U blijft er maximaal 60 dagen, tot u voldoende hersteld bent om terug naar huis te gaan.
Een centrum voor herstelverblijf telt een aantal eenpersoons- en tweepersoonskamers. Er zijn artsen en verpleegkundigen voor de lichamelijke verzorging en sociaal assistenten of psychologen voor geestelijke verzorging.
U krijgt er verzorging, revalidatie en bijstand bij de dagelijkse levenshandelingen. In bepaalde gevallen kunt u ook een eigen begeleider meebrengen naar het centrum voor herstelverblijf. Dat kan bijvoorbeeld uw mantelzorger zijn (een familielid of vriend die normaal thuis al voor u zorgt).
Een centrum voor herstelverblijf is toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. U gaat ernaartoe als het niet meer nodig is dat u in een ziekenhuis verblijft, maar nog niet voldoende op kracht bent gekomen om al naar huis te gaan. Zo wordt vermeden dat u onnodig in een ziekenhuis moet blijven.
Hieronder vindt u per provincie een overzicht van de erkende centra voor herstelverblijf. Deze overzichten worden dagelijks geactualiseerd.
· erkende CVH in Antwerpen (PDF)
· erkende CVH in Limburg (PDF)
· erkende CVH in Oost-Vlaanderen (PDF)
· erkende CVH in West-Vlaanderen (PDF)
· erkende CVH in Vlaams-Brabant en Brussel (pdf-overzicht nog niet beschikbaar)
U kunt met al uw vragen over centra voor herstelverblijf ook terecht bij de Woonzorglijn: 078 15 25 25.
d) Op vakantie
Op de website http://www.zorgvakanties.be kan men informatie vinden over vakanties (o.a. Nieuwpoort en Oostende) die worden georganiseerd voor zorgbehoevende personen.
De recent opgerichte vzw baluchon Alzheimer België heeft als doel de persoon, die voor een familielid met de ziekte van Alzheimer zorgt, de kans te geven gedurende één of twee weken vrijaf te nemen zonder de persoon met dementie uit zijn vertrouwde omgeving te halen.
Een “baluchonneuse” vervangt dag en nacht de mantelzorger aan huis gedurende een periode van 3 tot 14 dagen. De eerste dag is een overgangsdag die de baluchonneuse samen doorbrengt met de mantelzorger en de persoon met dementie. Deze dag is essentieel. De daaropvolgende dagen, verlaat de mantelzorger het huis en de baluchonneuses blijft alleen samen met de hulpbehoevende persoon. De ondersteuning is volledig.
De reeds bestaande thuiszorgdiensten blijven gewoon doorlopen gedurende de duur van de baluchonnage om een continuïteit van de zorgen te verzekeren en de patiënt niet nog meer te ontwrichten.
De baluchonneuse kan naderhand contact opnemen met de familie, raad geven en zo een hulpbron voor de families worden.
Via het eerste telefonisch contact kan u uw situatie en uw noden meedelen. De coördinatrice van Baluchon kan dan al uw aanvraag analyseren en u laten weten of uw aanvraag aanvaard kan worden (diagnose Alzheimer, aangevraagde periode, omgeving…)
Na het eerste contact sturen zij u (per mail of per post) een reeks documenten (o.a. een inschrijvingsfiche, een lijst met moeilijke situatie, de gegevensverzameling over uw naaste, een lijst met telefoonnummers in geval van nood.
Van zodra zij u documenten ontvangen hebben, doen zij het nodige om u een baluchonneuse toe te kennen. De aangeduide baluchonneuse zal enkele dagen voor de baluchonnage telefonisch contact met u nemen, om alle praktische aspecten van de baluchonnage af te spreken.
Indien nodig, in functie van de vraag van de familie, bij een specifieke situatie, of volgens het oordeel van de coördinatrice, kan de baluchonneuse een pre-baluchonnage bezoek brengen voor een eerste contact te leggen. Deze dag wordt eveneens in rekening gebracht (één bijkomende baluchonnage dag plus de vervoersonkosten van de baluchonneuse) als een bijkomende kost.
Er wordt per dag een deelname van 65 euro aan de families gevraagd (forfait voor 24 uren). Elke begonnen dag wordt in rekening gebracht. Gelieve er rekening mee te houden dat sommige ziekenfondsen een tussenkomst voorzien: neem daarom steeds contact op met uw ziekenfonds!
Meer informatie:
Baluchon Alzheimer België VZW
Paepedellelaan 87
1160 Brussel
Tel: 02 673 75 00
E-mail: [email protected]
www.baluchon-alheimer.be/nl
Terug naar menu